Judo examens…

Judoka's zijn er klaar voor… 

Ze hebben hard getraind en zijn klaar voor hun examen!
Na hun examen hebben we een verkoelende beloning voor de kids… ze kunnen nat worden dus neem extra droge kleding mee ;-)

Wanneer: zaterdag 30 juni 2018
Waar: Rebel Sport

Het is weer zover! Er is hard getraind het afgelopen half jaar en nu zal er voor de voorjaarsvakantie weer examen worden gedaan op zaterdag 30 juni 2018.

Deze examens zijn bestemd voor de judoka's om een hogere graad te halen, maar ook voor de ouders, opa's, oma's en alle belangstellende om naar de vorderingen en inspanning van de kids te kijken.

Rebel Sport neemt twee keer per jaar het examen af, dit volgens de norm van de Nederlandse Vereniging Judo Jiu jitsu Leraren en Judo Bond Nederland, waarbij Rebel Sport is aangesloten.
Deze speciale dag is om naar de vorderingen en inspanningen van de kids te kijken waar ze een half jaar lang voor getraind hebben
Afgelopen half jaar hebben wij gekeken naar jouw zoon of dochter om te zien welke nieuwe graad hij of zij kan halen. Het kan voorkomen dat zij die nog niet genoeg gevorderd zijn, geen hogere graad krijgen. Dit komt meestal voor bij de hogere banden, want wij vinden, ‘je kunt wel een band cadeau geven maar als ze de stof niet beheersen hebben ze er zelf ook niets aan’.

Hoe werkt het met de banden?
Bijvoorbeeld: Als een judoka met judo begint dan draagt hij/zij de rode slip met witte band. Dit betekent dat zij nog niet kunnen valbreken. Al snel zullen zij de witte band gaan halen wat betekend dat zij goed kunnen valbreken. Daarna komen er in volgorde van bandkleuren de slippen aan de witte band. Als alle slippen zijn behaald krijgt de budoka de 5e kyu (gele band).
Kyu en bandkleuren: 6e kyu is wit, 5e kyu is geel, 4e kyu is oranje, 3e kyu is groen, 2e kyu is blauw, 1e kyu is bruin en daarna krijg je de zwarte band en dat noemen ze de 1e dan.

Voordat hij/zij de gele band krijgt, moeten ze lid zijn van de judobond. Van de bond zijn wij het verplicht vanaf de witte band maar wij vinden geel vroeg genoeg. Dus hou de slipjes in de gaten en zorg dat je kindje ingeschreven staat voordat hij/zij gele band wordt. (wij zullen je er tijdens het examen nog een keer aan herinneren) Wij mogen van de bond geen gele band overhandigen als ze niet ingeschreven staan bij de judobond en deze teleurstelling willen we heel graag voorkomen voor je kind maar ook voor de leraar op deze feestelijke dag!

Nog geen paspoort van de bond?
Lid worden van de judobond is belangrijk. Voor de gele band moeten de judoka's geregistreerd worden bij de judobond. Zij kunnen dan aan alle wedstrijden meedoen, ze krijgen een eigen judopaspoort en elke drie maanden een judomagazine. Lid worden kan altijd.
Ga naar de site van 
www.jbn.nl, daar meld je je aan en dan invoeren met onze relatie code: D25N96T.

Wanneer zijn de examens?
We gaan de examens van de kinderen op een feestelijke manier afnemen. De examens worden niet op hun lesdag afgenomen maar op 
zaterdag 30 juni 2018 zodat iedereen bij de vorderingen van zijn kind kan komen kijken op locatie Rebel Sport, Bikkersweg 82.

REMINDER…
Judo Beach Training vrijdag 6 juli van 16.30-17.30 uur bij het kleine zeetje 'Orka'
In de week van maandag 9 t/m vrijdag 13 juli worden de lessen van donderdag en vrijdag samengevoegd bij de dinsdag- en woensdaggroepen.

Delen: