Judovrijdag|14:45 - 15:30 uur|Budo-zone|

JUDO... al vanaf de allerkleinste! 
Judo is karaktervormend en stimuleert de ontwikkeling van een positief zelfbeeld en de sociale vaardigheden.
Deze sport wordt zeer aanbevolen door artsen. Judo vergroot het zelfvertrouwen en is zeer goed voor de motoriek van het kind. Ze leren te combineren met vaardigheden als balans, snelheid, techniek, timing en valbreken. Daarnaast leren ze op spelende wijze ook omgaan met verliezen, winnen en verantwoordelijkheid voor hun partner. Stoeien zonder elkaar pijn te doen en respect hebben voor elkaar. Doorzettingsvermogen is ook een erg belangrijk onderdeel, deze is van belang in de wedstrijden, behalen van je volgende band en uiteindelijk je ZWARTE BAND maar ook in het dagelijks leven. Ieder kind is uniek en ieder kind kun je judo leren! Elke belevenis is voor ieder kind anders. Iedere techniek heeft een verhaal om het kind te boeien met fantasie in hun eigen belevenis.

We zijn een erkend en gediplomeerde judo school. Deskundigheid, kwaliteit, ervaring, vakkundig en klantgericht zijn kernbegrippen binnen onze judo. We zijn officieel erkend en aangesloten bij de Judo Bond Nederland en Nederlandse Vereniging Judo Jiu Jitsu Leraren. Volgens deze landelijke normen en eisen wordt er les gegeven en examens afgenomen.
Arno Rebel is gediplomeerd judoleraar en heeft op dit moment zijn 3e Dan judo. Hij is onderscheiden en gediplomeerd in de volgende specialisaties: 

- bevoegd examinator judo examens
- gespecialiseerd in kinderen met een autisme/stoornis
- tuimeljudo judo vanaf de allerkleinste
- judo van beginners tot en met gevorderen
- wedstrijdjudo

Tevens is Arno zwarte band examinator voor Midden Nederland, als één van de weinige judoleraren van Nederland. 
Naast judo leraar is Arno jiu-jitsu leraar 2e Dan, weerbaarheids trainer, allround personal trainer, fitness instructeur, groepsles instructeur (oa. crossfit, trx, funxtion, insane enz.) en voedingsbegeleider/coach.

We organiseren verschillende evenementen zoals: toernooien, sinterklaasfeest, judokamp, disco, filmavond, wedstrijdtraining, beachtraining, mapa-training enz. 

We beginnen met tuimeljudo, de eerste stapjes naar judo samen papa of mama Dit is voor de allerkleinste tot en met 3 jaar (dreumes). Dit is een cursus van 5 weken op woensdagochtend om 10.15 uur. Daarna volgt het peuterjudo vanaf 3 jaar wat verder oploopt tot en met senioren judo.

We bieden op ons lesrooster veel judolessen aan op verschillende dagen en op verschillende niveaus... Doe een gratis proefles en zie hoe goed en leuk het is! Bel ons voor de juiste groep voor uw kind en we zorgen dat er een judopakje klaar ligt zodat hij/zij meteen lekker mee kan doen!!!

7 Voordelen wat ze leren als kinderen op judo gaan!!!
-Tegenstanders recht in de ogen te kijken: wie zijn gevoel van onzekerheid en minderwaardigheid leert overwinnen door een strakke blik, wint mentaal op alle punten. overwinnen van onzekerheid.
-Angsten overwinnen: bij een bang mens registreert een hond de mindset van de mens en dan kan hij daarop handelen. een pestkop/tegenstander heeft ook zo'n antenne. Een judoka leert rust te scheppen in z'n lichaam en leert om te gaan met de psychische nood.
-Conditie wordt enorm verbeterd en ze worden veel minder kwetsbaar: geen conditie en mentaal kwetsbaar dan zegt hun lichaamstaal genoeg. Hierdoor valt het kind letterlijk en figuurlijk niet zo snel meer om.
-Effectieve technische antwoorden op basis-aanvallen: leren zelfverdedigen als ze worden gepest.
-Het kind gaat ergens bij horen: krijgt gevoel van identiteit, vrienden en partners die om hem en zijn veiligheid bekommeren.
-Concentratie en streven: judotraining betekend een einde aan het wegdromen van de realiteit en streven naar een hogere slip/band, deze uitdagingen maakt een kind open en enthousiast.
-Medicijn tegen geweld en agressie: judoka is geen vechtzak, ze leren beheersing dat tot de tweede natuur maakt ook is judo weliswaar geschikt tot verdediging maar vermijdt normaal het vechten.

Wist je dat... wij gespecialiseerd zijn in kinderen met een autisme/stoornis!!!
Met judo kun je het leven van een kind met een bepaalde stoornis verrijken. Judo is karaktervormend en stimuleert de ontwikkeling van een positief zelfbeeld en de sociale vaardigheden. Dit ontbreekt vaak bij kinderen met een stoornis.
Wij zijn hierin gespecialiseerd en door onze manier van les geven zorgen wij ervoor dat deze kinderen op een veilige wijze hun energie kwijt kunnen en bepaalde obstakels kunnen overwinnen.
Kinderen met ADHD hebben een andere aanpak nodig dan kinderen met een autisme.
Elke belevenis is voor ieder kind anders. Iedere techniek heeft een verhaal om het kind te boeien met fantasie in hun eigen belevenis. Fantasie in techniek is meesterwerk!!!
 

 


 

 

Delen: